Słodko witamy na naszej stronie! :) Cieszymy się, że u nas jesteś!
W Manufakturze Słodyczy Karmelowa Kraina w Bydgoszczy codziennie, specjalnie dla Was ręcznie tworzymy słodycze. Od początku istnienia naszego słodkiego miejsca zajmujemy się własnoręczną produkcją cukierków i lizaków z karmelu. W swojej ofercie mamy około 40 smaków, spośród których każdy z Was znajdzie swój ulubiony. Wraz z rozwojem manufaktury do naszej oferty wprowadziliśmy wysokiej jakości, belgijską czekoladę firmy Barry Callebaut, którą na miejscu temperujemy, wlewamy do form i dekorujemy. W ofercie mamy czekolady białe, mleczne i deserowe w różnych rozmiarach i z pysznymi dodatkami. Najnowszym produktem jest krówka, która zdecydowanie skradła serca naszych klientów. Ponadto dla grup zorganizowanych i klientów indywidualnych organizujemy pokazy produkcji słodyczy i warsztaty, na których własnoręcznie można wykonać lizaka lub stworzyć własną czekoladę.
Nasza oferta:
- Ręcznie robione cukierki i lizaki z karmelu.
- Belgijska czekolada.
- Krówka bydgoska.
- Podziękowania dla gości.
- Słodkie urodziny.
- Warsztaty dla grup zorganizowanych.
- Warsztaty dla klientów indywidualnych.
- Warsztaty wyjazdowe.
Poniżej lista smaków naszych słodyczy z karmelu.
Zobacz listę smaków
ananasowy
anyżowy
arbuzowy
bananowy
brzoskwiniowy
ciasteczkowy
cola
cytrynowy
czekoladowy
gruszkowy
gumy do żucia
jabłkowy
karmelowy
kawowy
kiwi
kokosowy
malinowy
mango
marakui
miętowy
mojito
owoców leśnych
pomarańczowy
piwa
piwa z malinami
rabarbarowy
sernika z malinami
słonego karmelu
snikers
śmietankowo-truskawkowy
śmietankowo-wiśniowy
szampana
tiramisu
truskawkowy
whisky z colą
wina
winogronowy
wiśniowy
Manufaktura Słodyczy Karmelowa Kraina, COVID-19 i bezpieczeństwo żywności - oświadczenie
Manufaktura Słodyczy zobowiązuje się do zachowania najwyższych standardów higieny i bezpieczeństwa klientów, personelu i słodyczy.
Obecnie jesteśmy zasypywani wiadomościami na temat koronawirusa. Ciężko znaleźć w 100% rzetelne informacje na temat transmisji wirusa oraz zdecydować, które praktyki w przygotowywaniu żywności i interakcji społecznych są najlepsze, dlatego podajemy Wam poniższe linki z nadzieją, że pomogą Wam one w dokonywaniu własnych świadomych wyborów.
- gov.pl
- who.int
- ecdc.europa.eu
- Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) wydał oświadczenie, w którym stwierdza, że żywność nie jest prawdopodobnym źródłem ani drogą przenoszenia wirusa. Przeczytaj oświadczenie.
Poniżej przedstawiamy Wam podstawowe zasady, które do tej pory bezwzględnie przestrzegaliśmy w naszej codziennej pracy:
- Sprzęt jest czyszczony, wyparzany i dezynfekowany na początku i pod koniec każdego dnia oraz między produkcjami.
- W każdym procesie produkcyjnym oraz podczas pakowania słodyczy zakładamy jednorazowe rękawice ochronne do kontaktu z żywnością. Rękawice zmieniamy kilkanaście razy dziennie. Nigdy nie dotykamy słodyczy bez rękawiczek.
- Długie włosy muszą być zawsze związane.
- Kilkanaście razy dziennie myjemy i dezynfekujemy ręce.
- Nasze produkty przechowujemy w osobnych workach, w szczelnie zamkniętych pojemnikach, aby zapewnić zerowe ryzyko zanieczyszczenia.
- Nasz proces pakowania słodyczy ma na celu zminimalizowanie ryzyka kontaktu ludzkiej skóry z gotowym produktem.
- Wyroby z karmelu oraz krówkę gotujemy w temperaturze powyżej 100 stopni Celsjusza, co gwarantuje niskie ryzyko zanieczyszczenia mikrobiologicznego.
- Wszyscy pracownicy mają codziennie mierzoną temperaturę. Tylko osoby w 100% zdrowe mogą podjąć pracę.
- Podczas zakupów stacjonarnych preferujemy płatności kartami.
- Do obsługi klienta zawsze zakładamy maski higieniczne.
- Przy wejściu do manufaktury do dyspozycji klientów udostępniamy rękawiczki oraz płyn i chusteczki do dezynfekcji rąk.
- Zawsze należy zachowywać bezpieczny odstęp między innymi klientami manufaktury.
- Uruchomiliśmy sklep internetowy: Przejdź do sklepu
Na ten moment przyjmujemy grupy od 10 do 15 osób. Istnieje możliwość rezerwacji terminów od marca dla większych grup (do 30osób), ale zastrzegamy sobie prawo do odmowy przyjęcia grupy lub podzielenia jej na dwie mniejsze, gdy będzie to konieczne ze względu na sytuację epidemiologiczną.
Życzymy Wam dużo zdrowia i prosimy o zrozumienie.
Maksymalnie w sklepie może się znajdować 5 klientów.
Codziennie sprawdzamy informacje dotyczące najlepszych praktyk bezpieczeństwa. Jeśli którakolwiek z wytycznych się zmieni, nasze praktyki również ulegną zmianie.