Grupy zorganizowane

Zapraszamy grupy zorganizowane (15 - 25 osób) do udziału w słodkiej przygodzie i poznania sztuki własnoręcznego tworzenia słodyczy. Wymagana wcześniejsza rezerwacja internetowa.

Warsztaty z tworzeniem słodyczy to wspaniałe połączenie nauki i zabawy.

Warsztaty Zrób sam lizaka

Scenariusz warsztatów:

  • Pokaz produkcji lizaków – wylanie masy karmelowej, dodawanie aromatu i barwników, proces napowietrzania aż do przygotowania gotowej masy. Odpowiedzi na pytania uczestników.
  • Zdradzenie tajników własnoręcznego tworzenia lizaka – instruktaż.
  • Samodzielne wykonanie lizaka przez każdego uczestnika warsztatów. 


Cena: 25 zł/os.
Czas trwania: 45-60 minut.

Każdy z uczestników zabiera do domu swojego lizaka.

Warsztaty Czekoladowe

Scenariusz warsztatów:

  • Opowieści o rodzajach czekolady oraz sposobach temperowania. Odpowiedzi na pytania uczestników. Degustacja jednego rodzaju czekolady.
  • Dekorowanie własnej czekolady (50 g).
  • Prezentacja na ekranie całego procesu powstawania czekolady – od plantacji do tabliczki.

Cena: 30 zł/os.
Czas trwania: 45-60 minut.

Każdy z uczestników zabiera do domu swoją czekoladę.

Pokaz produkcji cukierków i lizaków z karmelu

Scenariusz:

  • Pokaz produkcji słodyczy – wylanie masy karmelowej, dodawanie aromatu i barwników, proces napowietrzania, układanie przestrzennego wzoru w cukierku, wyciąganie gotowej masy, tworzenie lizaków i krojenie cukierków. Odpowiedzi na pytania uczestników.
  • Pokaz to propozycja dla grup, które niekoniecznie chcą tworzyć lizaki, ale interesują się tym, jak powstają słodycze z karmelu.

Cena: 25 zł/os.
Czas trwania: 40 minut.

Każdy z uczestników zabiera do domu mały zestaw słodkości (lizak i cukierki - mix smaków).

Warsztaty Dekorowania Pierników

Scenariusz:

  • piernikowe opowieści - porozmawiamy o historii piernikarstwa,
  • mały trening dekorowania - przećwiczymy dekorowanie na przygotowanych przez nas szablonach,
  • dekorowanie pierników - każdy z uczestników własnoręcznie udekoruje swojego piernika kolorowymi ozdobami: lukrem królewskim, posypkami i innymi pysznymi dodatkami
  • tajemnica piernika - poznamy, obejrzymy i powąchamy wszystkie tajemne przyprawy skryte w cieście piernikowym.

Cena: 30 zł/os
Czas trwania: 45-60 minut.

Oferta dla mniejszych grup 15-20 osób.
Możliwość rezerwacji tylko w dniach 14-17 grudnia.

Każdy z uczestników zabiera do domu swojego udekorowanego piernika oraz przepis na pierniki i recepturę na lukier.

Opinie naszych klientów

  • Wspaniałe miejsce dla dużych i małych. Cudowne Panie, które z pasją pokazują i opowiadają o produkcji słodkości. Zdecydowanie polecam zarówno wycieczkom zorganizowanym, jak i indywidualnym osobom. Smak i zapach - wspaniały. Dzieci oczarowane i zachwycone.
    Aleksandra P.
    Warsztaty Zrób sam lizaka
  • Dziękujemy za wspaniałą atmosferę podczas naszego pobytu oraz życzliwość Pań prowadzących. Warsztaty dają dużo przyjemności i dobrej zabawy. Karmelowa Kraina to miejsce godne polecenia.
    Renata S.
    Warsztaty Czekoladowe
  • Warsztaty bardzo dobrze przeprowadzone, prowadzące w bardzo przystępny dla dzieci sposób zapoznały z tworzeniem lizaków. Będę polecać koleżankom Karmelową Krainę!
    Marlena S.
    Warsztaty Zrób sam lizaka
  • Bardzo miłe Panie :) Dzieci był bardzo zadowolone z wizyty.
    Joanna T.
    Warsztaty Czekoladowe
  • Wizyta udana, sprawnie przeprowadzony pokaz umiejętności cukierniczych i warsztaty dla dzieci - przedszkolaki bardzo zadowolone z pobytu w tym miłym zakątku, pachnącym słodyczą ;)
    Grażyna B.
    Warsztaty Zrób sam lizaka
  • Warsztaty ciekawe i fajnie poprowadzone, młodzież była zadowolona! Polecam
    Maciej Ż.
    Warsztaty Czekoladowe